Scroll to top

Ljeto u Areni: David Gilmour, Renzo Arbore, Tony Cetinski…

Ljeto u Areni i ove nam godine donosi cijeli niz zanimljivih programa, pa ih svakako pogledajte i izaberite nešto za sebe. Jer, svaki je program jedinstven, a jedinstven je i ambijent pulske Arene.

Sezonu će 27. lipnja otvoriti njemačko-austrijski televizijski show “Musikantenstadl”. Tjedan kasnije, 3. srpnja, na Dan sv. Tome, zaštitnika grada Pule, u amfiteatru će se održati veliki dobrotvorni koncert.   Dva dana kasnije, u nedjelju 5. srpnja, zagrebačko kazalište “Komedija” izvest će u Areni mjuzikl “Mamma Mia!”.

Pulski filmski festival u svom 62. izdanju održat će se od 18. do 25. srpnja, dok će se 31.  srpnja na pozornicu Arene popeti  Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Societa Filharmonica Udine izvodi 4. kolovoza Rossinijevu operu “L’Italiana in Algeri”, a četiri dana kasnije, 8. kolovoza, slijedi raritetan program obilježavanja 40. rođendana Bijelog dugmeta. Večer kasnije, 9. kolovoza, nastupa renomirani Glenn Miller Orchestra, a 11. kolovoza Tony Cetinski koncertom će obilježiti 25 godina karijere.

Koncert otvaranja Dimensions festivala u Areni na rasporedu je u srijedu 26. kolovoza. Nastupit će ugledni britanski producenti DJ-evi Four Tet (Live) i Floating Points te švedski kvartet Little Dragon, a njihov će koncert uživo pratiti svjetski poznati internet projekt Boiler Room.

Koncert bivšeg pjevača i gitarista Pink Floyda Davida Gilmoura koji će biti održan 12. rujna, rasprodan je u svega nekoliko minuta. Za sve one koji su u Puli i rujnu ima zanimljivih programa, sadržajan program otvaranja Outlook festivala  bit će održan 2. rujna, s legendama hip hopa Jurassic 5 i ikonom drum’n’bassa Roni Sizeom. Zanimljiv će bit i nastup popularnog talijanskog glazbenika i TV voditelja Renza Arborea s Orchestra italiana , a bit će održan 5. rujna.