Scroll to top

IRONMAN utrka 20. rujna 2015. u Puli

Međunarodna triatlon utrka izdržljivosti, poznati IRONMAN 70.3 prvi puta će se u Hrvatskoj održati iduće godine i to 20. rujna 2015. u Puli. IRONMAN je najmasovnija svjetska utrka takvog tipa natjecanja koja okuplja više od sto tisuća sudionika i održava se u 58 zemalja svijeta, od iduće godine u kalendar natjecanja uvrštena je i Pula.

Pulska utrka počet će u uvali Ambrela, s plaže koja je nositelj plave zastave, a i  blizu Arenaturistovih smještajnih jedinica pa natjecatelji neće morati daleko hodati do starta. Tu će odraditi tri kruga plivanja u ukupnoj dužini od 1,9 kilometara. Potom će biciklima nastaviti utrku od 90 kilometara – od Pule, preko Loborike, Kanfanara, Rovinja i Vodnjana natrag do Pule, odnosno rive odakle će nastaviti trčati tri kruga po Puli dug gotovo 22 kilometra. Cilj je ove iznimno atraktivne utrke u Areni.

Manifestacija će se održavati tri, četiri dana, od kada atletičari počnu stizati pa do kada se ne odmore nakon utrke i napuste Pulu, a organizatori očekuju dolazak između 2.500 do 3.800 natjecatelja na koliko je limitiran broj prijava. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na službenoj web stranici ironman.com.